מאמרים בנושא שכירות
בכתבה המצורפת נטען כי בני הזוג מילשטיין (הוריה של טיילור מלכוב) הפרו את התחייבותם לשלם דמי שכירות, סירבו לפנות את הדירה ועשו בה שימוש למטרות הנוגדות את הסכם השכירות. אין בפוסט זה כדי לקבוע מסמרות והעובדות של המחלוקת שבין הצדדים שם אינם ידועים לנו, ופוסט זה אינו עוסק בהן.
נקלעתם לסיטואציה דומה? איך נכון להתמודד, ומה היה ניתן לעשות מלכתחילה, עוד בטרם החתימה על הסכם השכירות כדי למנוע או לכל הפחות לצמצם את הנזק? המפורט להלן נכון למושכר המשמש למגורים או לכל מטרה אחרת.
פוסט זה הינו פוסט ראשון מתוך 3 פוסטים. דלגו לפוסט השני העוסק בהתנהלות נכונה בעת השכרת דירה או נכס אחר – בניית ההסכם והבטוחות שיש לדרוש במסגרתו (קישור) או לפוסט השלישי העוסק בשלב הבדיקות המקדמיות ויתרונותיו (קישור).
קישור לכתבה :
https://www.mako.co.il/entertainment-celebs/local-2023/Article-43f7a40451a9881026.htm
על מנת לענות על שאלה זו יש לעמוד על מהות היחסים שבין שוכר למשכיר. יחסי שכירות מבוססים לרב על הסכם שכירות והשכרת נכס ללא הסכם תקף מהווה סיכון בפני עצמו.
מקום בו השוכר מפר את התחייבותו לשלם את דמי השכירות, נמצא השוכר בהפרת הסכם, ובהתאם לחוק החוזים (תרופות) יש לבעל הנכס המשכיר את הזכות לנקוט בצעדים מסוימים ולרבות לגרום לביטול הסכם השכירות באמצעות מסירת הודעה לשוכר על ביטול ההסכם. צעד זה מאפשר לדרוש באופן חוקי את פינוי המושכר באופן מידי, ולהפוך אותו זמין שוב להשכרה, לשוכר שישלם את דמי השכירות עבור השכרתו. ואולם על מנת שבעל הנכס יהיה זכאי לבטל את ההסכם, על הפרת ההסכם מצד השוכר להיות הפרה העולה עד כדי הפרה יסודית של הוראה מהוראות ההסכם.
מעשית, מקום בו השוכר חדל משלום דמי השכירות או הפר התחייבות מהותית אחרת שפורטה בהסכם השכירות, יש לשגר לשוכר התראה ולדרשות את תיקון ההפרה בתוך פרק זמן סביר אשר לא יפחת מפרק הזמן שנקבע לכך בהסכם השכירות, ככל שנקבע. בחלוף המועד שפורט במכתב ההתראה ובלבד שהשוכר לא תיקן את ההפרה, ניתן לשגר לשוכר מכתב נוסף המודיע לו על ביטול הסכם השכירות בשל הפרתו, לרבות דרישה לפינוי המושכר באופן מיידי.
במועד זה המשכיר רשאי לבחור מבין 2 סוגי הליכים שונים שהינם הגשת תביעה הכוללת סעד לפיצוי בגין נזקי ההפרה כגון דמי השכירות שלא שולמו, נזקים שנגרמו לדירה ועוד, או לתבוע אך ורק את פינוי המושכר בהליך תביעה לפינוי מושכר.
בד"כ נמליץ ללקוחותינו (שלא הזמינו מאיתנו שירותים משפטיים בקשר עם עריכת הסכם השכירות וההתקשרות בו) שנקלעו לסיטואציה דומה (על כך בפוסטים הבאים – איך לנהוג בעת התקשרות בהסכם שכירות כדי לצמצם את הסיכון להפרתו ולנזקי ממון כתוצאה מכך) להפריד בין התביעה בגין החוב הכספי לבין התביעה לפינוי מושכר מאחר ש:
- הליך לפינוי מושכר הינו מהיר יותר באופן ניכר, ומניסיוננו, ניתן להגיע לדיון בתביעה לפינוי המושכר ולקבל פסק דין לפינוי בפרק זמן קצר יחסית של כ-3 חודשים ממועד שיגור מכתב ההתראה. כאשר החלופה במסגרתה ינוהל הליך בסדר דין רגיל המשלב סעד כספי, עשויה להתארך משך שנים בודדות. על אף האמור זה שיש לנו ניסיון חיובי עם זמני פינוי קצרים לא מחייב ובמקרים מסויימים, במיוחד מקום בו השוכר מסרב להפנות, עשויים לחלוף עד 8 חודשים ממועד הפרת ההסכם ועד למועד פינויו בפועל.
- בד"כ לאחר פינוי המושכר בפועל, על פי פסק דין בהליך מהיר לפינוי מושכר מתגלים הנזקים שהשוכר הותיר אחריו, לעיתים גם נותרים חובות לרשויות השונות אשר השוכר נמנע מלשלם. בהתאם תמונת הנזקים השלמה והיכולת לאמוד אותה מתגבשים לרב לאחר פינוי המושכר בפועל, ובמקרה בו בוחרים במסלול התביעה הכולל גם את הנזקים הכספיים של המשכיר, יהיה כנראה בשלב זה על בא כוחו של המשכיר לתקן את כתב התביעה לצורך הוספת הנזקים שנתגלו לאחר פינוי המושכר בפועל, ככל שפונה המושכר במהלך ניהול ההליך.
- בד"כ, שוכר נורמטיבי (שאין לו כוונה מראש להפר את התחייבויותיו) שחדל לשלם את דמי השכירות, ככל הנראה הסתבך כלכלית באופן בו אין לו אמצעים כספיים כלל. יהיו חובותיו אשר יהיו, תשלום דמי השכירות לעולם יהיה בראש סדר עדיפיותיו על מנת להמנע מלהיות מפונה מהמושכר. בהתאם, בנסיבות כאלה לא תמיד יהיה נכון לנהל תביעה כספית נגד שוכר שסיכויי הגביה ממנו אינם קיימים, בשל סיכויי הגביה הנמוכים והעלויות הכרוכות בניהול התביעה הכספית העולות באופן ניכר על העלויות של ניהול הליך מהיר יחסית לפינוי מושכר.
מרבית השוכרים שניתן צו לפינויים ממושכר יפנו את המושכר בהתאם להוראות פסק הדין.
ככל ששוכר אינו מפנה את המושכר על אף מתן פסק דין לפינוי, ניתן להסתייע בלשכת ההוצאה לפועל ובקבלני פינוי מטעמה.
על אף האמור, יש לציין כי התנהלות נכונה בשלב הסמוך לחתימת הסכם השכירות כמפורט בפוסטים הבאים (קישור) וביצוע הבדיקות המקדימות המתאימות לכך (קישור), עשויה להפחית באופן משמעותי את הסיכון להפרת הסכם השכירות ואת החשיפה לנזקים כספיים בשל כך, הן בשל אבדן דמי שכירות ונזקים למושכר והן בשל העלויות הכרוכות בניהול תביעה לפינוי מושכר. על כך בפוסטים הבאים.
במשרדנו ניתנים שירותיים משפטיים מגוונים בתחום המקרקעין, לרבות שירותים למשכירי נכסים כמפורט בפוסט זה, ניהול הליכים לפינוי מושכר, ייצוג בהסכמי מכר נכסי מקרקעין, מיסוי דירות מגורים, ביצוע עסקאות מורכבות, הליכי ליטיגציה הנובעים מזכויות שבמקרקעין ועוד. פנו אלינו לקבלת ייעוץ.
בפוסט הקודם (קישור) התייחסנו לכתבה המצורפת אשר נטען במסגרתה שבני הזוג מילשטיין (הוריה של טיילור מלכוב) הפרו את התחייבותם לשלם דמי שכירות, סירבו לפנות את הדירה ועשו בה שימוש למטרות הנוגדות את הסכם השכירות. אין בפוסט זה כדי לקבוע מסמרות והעובדות של המחלוקת שבין הצדדים שם אינן ידועות לנו ופוסט זה אינו עוסק בהן.
התייחסנו בפוסט הקודם לשאלה איך נכון להתמודד עם שוכר שמפר את הוראות הסכם השכירות לאחר שנחתם והופר.
בפוסט זה נעסוק בשאלה מה היה ניתן לעשות מלכתחילה, עוד בטרם החתימה על הסכם השכירות כדי למנוע או לכל הפחות לצמצם את הנזק שנגרם לבעלי הנכס שם?
המפורט להלן נכון למושכר המשמש למגורים או לכל מטרה אחרת ומבוסס על ניסיוננו בייצוג בעלי נכסים שנפגעו כתוצאה מהפרת הסכם שכירות על ידי שוכר של נכס בבעלותם.
המפתח לצמצום נזקי המשכיר טמון לרב בבניה נכונה של הסכם השכירות והבטוחות שנמסרות לבעל הנכס במסגרת חתימתו, וכן בביצוע בדיקות מקדימות מתאימות.
מניסיוננו, הבדיקות המקדמיות וגביית הבטוחות הן כשלעצמן פקטור משמעותי בצמצום ההסתברות לכך שהשוכר שישכור את הדירה מאת לקוחותינו יפר את הסכם השכירות.
הוראות מצויות בהסכמי שכירות
ניתן ורצוי לכלול בהסכם השכירות הוראות שונות שיסדירו את השימוש במושכר על ידי השוכר, ולרב נגדיר כי מטרת ההסכם הינה למגורי השוכר בלבד לצד התחייבות להימנעות מהפעלת עסק באמצעות המושכר. הוראה נפוצה אחרת תעסוק באיסור על הכנסת בעלי חיים למושכר או כל הוראה אחרת בעניין אשר מהותי לבעל הנכס המשכיר.
הוספת הוראה כאמור להסכם השכירות תאפשר בעת הפרתה לבטל את הסכם השכירות ולפעול לפינוי המושכר כפי שפורט בפוסט הקודם.
כמו כן, רצוי להסדיר במסגרת הסכם השכירות הוראות ביחס לייעוד המושכר ומטרת השכירות, תחולת המושכר והוראות הפעלה ביחס לרכיביו, הצהרות הצדדים, הגדרת המושכר, תקופת השכירות, דמי השכירות והמועד לשלמם, קיומה של אופציה ככל שניתנת ואופן מימושה, חלוקת האחריות ביחס לבמיסים החלים על המושכר, חובת עריכת ביטוח לנזקי צד ג' ותחולה, חלוקת אחריות בין השוכר למשכיר לנזק של צד שלישי, הוראות ביחס לתחזוקת המושכר וביצוע תיקונים בו, הוראות ביחס לבטוחות שימסור השוכר למשכיר, ביצוע שינויים במושכר, הוראות ביחס להפרת הסכם השכירות, הוראות ביחס לאופן פינוי המושכר במועד הפינוי, וכן גילוי מידע רלוונטי אחרים כגון עבודות התחדשות עירונית צפויות ומשמעותיהן, וכד'.
יצויין, כי ביחס לשוכר המפר את ההוראות ביחס לייעוד המושכר או שמבצע עבודות בניה במושכר ללא היתר מתאים, כי הוא עשוי לחשוף את בעל הנכס להליך פלילי בשל הפרת הוראות חוק התכנון והבניה. שימוש בדירת מגורים למטרת עסק עשוי לשלול מאת בעלי המושכר את האפשרות למכור אותו בפטור ממס שבח.
מרבית בעלי הנכסים לא שוכרים שירותי עו"ד לצורך חתימה על הסכם שכירות, ומבצעים שגיאות בשלב זה אשר עשויות לגרום להם להפסד כספי חלקי עד מלא של דמי השכירות ואשר לעיתים עשויות לגרום לנזק חיצוני נוסף.
מטרת הבטוחה היא למנוע הפסד כספי למשכיר מקום בו השוכר יפר את הסכם השכירות. סוגי הנזקים הנפוצים ביותר הינם חסרון כיס כתוצאה מהפרת ההתחייבות לשלם את דמי השכירות מחד, ומאידך, עלות תיקון נזקים שגרם השוכר למושכר, ככל שגרם. כזכור, כפי שפירטנו בפוסט הקודם, ניתן לפנות מושכר מקום בו השוכר הפר את הסכם השכירות בהליך ייעודי קצר יחסית. ואולם הליך זה אינו נותן מזור לנזקיו הכספיים של המשכיר כתוצאה מההפרה.
בהתאם נשאף, שסכום הבטוחה שנגבה מהשוכר יכסה את הנזק הפוטנציאלי שעשוי להגרם למשכיר כתוצאה מהפרת הסכם השכירות. ככלל אנו ממליצים ללקוחותינו לגבות בטוחה בשווי של 8 חודשי שכירות בתוספת סך מסויים לתיקון נזקים שיגרמו לדירה ככל שיגרמו, אשר משתנה ממקרה למקרה. כך למשל לדירה שדמי השכירות עבורה הינם 7,000 ש"ח לחודש, ואשר משופצת ברמה גבוהה או מרוהטת ברמה גבוהה נמליץ לדורש בטוחה בשווי של כ-85,000 ש"ח, כאשר 56,000 ש"ח מסך זה הינם לכאורה להבטחת תשלום דמי השכירות, והיתרה הינה לכאורה להבטחת תשלום העלות הכרוכה בהשבת הדירה לקדמותה ככל שהשוכר יגרום לנזק.
יצויין כי האיסור לגבות משוכר בטוחה הכרוכה בהוצאה כספית לשוכר אשר שווי עולה על שווי 3 חודשי שכירות שמקורו בחוק השכירות והשאילה, מתייחס אך ורק לבטוחה שעלותה בכסף חי כגון, הפקדת פקדון של סכום כסף מזומן בידי המשכיר או מי מטעמו (גביה מראש של חודש שכירות אחרון למשל), מסירת ערבות בנקאית וכיוצ"ב. איסור זה אינו חל על בטוחות שלא גורמות לשוכר להוציא כסף חי מכיסו על מנת שישמש כבטוחה.
סוגי הבטוחות הנפוצים:
שיק פקדון של השוכר – חלק ניכר מבעלי הנכסים גובים מהשוכר שיק משוך מחשבון הבנק של השוכר עצמו, חתום על ידיו, עם או בלי סכום. בטוחה זו אינה בטוחה טובה! כפי שפירטנו בפוסט הקודם שוכר לעולם יעדיף לשלם את דמי השכירות על כל הוצאה אחרת. כלומר, שוכר שנמנע מתשלום דמי השכירות ככל הנראה הגיע לפי פחת ואין לו ממילא כסף בחשבון הבנק שלו עצמו. שיק של השוכר אמנם מאפשר פתיחת הליך הוצאה לפועל נגדו, ואולם ככל שאין לו כושר פרעון, תוכלו לגבות במקרה הטוב מאות שקלים בודדים בחודש כנגד החוב. הפוטנציאל להיווצרות נזק כספי שאינו בר פרעון למשכיר בחלופה זו הינו ניכר ומשמעותי והיא אינה בטוחה טובה למשכיר!
ערבות בנקאית אוטונומית – מכשיר זה מהווה בטוחה חזקה מאוד וכמעט כל אדם שיש לו חשבון בנק יכול לספק ערבות מעין זו. ללא תלות בכל צד שלישי שיסכים לערוב לחיוביו.
כאשר אדם פונה לבנק בבקשה להעמדת ערבות בנקאית אוטונומית, הבנק יסגור בפקדון בחשבון הבנק שלו, למשך תקופת הערבות הבנקאית ועד להשבתה לבנק, סכום כסף, בהתאם לסכום הערבות הבנקאית האוטונומית. אדם שאין בחשבון הבנק שלו את סכום הערבות יוכל לבקש מהבנק להעמיד לו הלוואה אשר תופקד בחשבון הפקדון, ויהיה עליו לשאת בריבית החודשים עבור ההלוואה.
ואולם, כמפורט לעיל המחוקק הגביל בחוק השכירות את סכום הערבות שמשכיר רשאי לגבות משוכר כבטוחה לסכום שלא יעלה על סך המהווה דמי שכירות עבור 3 חודשים. במקרים מסויימים, סכום זה עשוי להספיק לכיסוי אבדן דמי השכירות או חלק ניכר מהם, ואולם סכום זה לא יספיק במרבית המקרים, ואנחנו לא ממליצים ללקוחותינו להשען על בטוחה מסוג זה בלבד.
יצויין שדרישה ערבות מסוג זה עשוי להיות גורם מצנן מצד שוכרים פוטנציאליים בשל העלות הכרוכה בכך לשוכר.
שטר חוב חתום על ידי שני ערבים – חלופה זו הינה המועדפת לפי דעתנו, ולרב נמליץ ללקוחותינו המשכירים דירות לגבות ערובה מסוג זו. החוק אינו מגביל ערובה זו בסכום מאחר שהשוכר לא נדרש להעמיד כסף חי, ומדובר בערובה שניתן לממש ישירות בהוצאה לפועל בהליך ביצוע שטר (בדומה לשיקים), ובמרבית המקרים לא נדרש לנהל הליך בבית משפט לצורך גבייתה. בהתאם מקום בו נפעל לפינוי השוכר בהליך מהיר לפינוי מושכר (כפי שעסקנו בפוסט הקודם – קישור), ונגבה בטוחה זו, היקף ההוצאות המשפטיות שהמשכיר יאלץ לשאת בהן מקום בו השוכר יפר את ההסכם יהיה מינימלי בד"כ ביחס לחלופות. בהתאם למפורט לעיל, אין כל מניעה חוקית או אחרת לגבות מהשוכר שטר חוב בסך של 85,000 ש"ח, חתום על ידי שני ערבים. הדרישה ל-2 ערבים לכל הפחות נובעת מהגנות הניתנות בחוק הערבות למי שהינו ערב יחיד.
בהתאם כמפורט לעיל, אנו ממליצים ללקוחותינו לגבות לכל הפחות שטר חוב חתום על ידי שני ערבים ביחס לסכום מספק לכיסוי נזקי המשכיר ובנסיבות מסוימות ניתן לעבות את מגוון הבטוחות באמצעות שילוב בטוחות כגון שטר חוב חתום על ידי שני ערבים בצירוף ערבות בנקאית אוטונומית בשווי דמי שכירות בשווי של 2 חודשי שיכורת בהתאם להוראות הסכם השכירות ותשלום חודש אחרון מראש.
בנוסף, נכון ומקובל, ואנו ממליצים ללקוחותינו המשכירים נכסים לגבות מהשוכר שיקים חתומים ללא תאריך וללא סכום להבטחת תשלומים לצדדים שלישיים כגון חברת החשמל, תאגיד המים, עיריה לעניין תשלום ארנונה, ספק הגז וועד הבית.
בפוסט הבא – על האופן בו ביצוע הבדיקות המקדמיות מקטין את הסיכון לנזק כתוצאה משוכר שנמנע מתשלום דמי השכירות. (קישור).
במשרדנו ניתנים שירותיים משפטיים מגוונים בתחום המקרקעין, לרבות שירותים למשכירי נכסים כמפורט בפוסט זה, ניהול הליכים לפינוי מושכר, ייצוג בהסכמי מכר נכסי מקרקעין, מיסוי דירות מגורים, ביצוע עסקאות מורכבות, הליכי ליטיגציה הנובעים מזכויות שבמקרקעין ועוד. פנו אלינו לקבלת ייעוץ.
בפוסטים הקודמים התייחסנו לכתבה המצורפת אשר נטען במסגרתה שבני הזוג מילשטיין (הוריה של טיילור מלכוב) הפרו את התחייבותם לשלם דמי שכירות, סירבו לפנות את הדירה ועשו בה שימוש למטרות הנוגדות את הסכם השכירות. אין בפוסט זה כדי לקבוע מסמרות והעובדות של המחלוקת שבין הצדדים שם אינן ידועות לנו ופוסט זה אינו עוסק בהם.
המפורט להלן נכון למושכר המשמש למגורים או לכל מטרה אחרת ומבוסס על ניסיוננו בייצוג בעלי נכסים שנפגעו כתוצאה מהפרת הסכם שכירות על ידי שוכר של נכס בבעלותם.
בפוסט הראשון התייחסנו לשאלה איך נכון להתמודד עם שוכר שמפר את הוראות הסכם השכירות לאחר שנחתם והופר.
בפוסט השני התחלנו לדון בשאלה מה היה ניתן לעשות מלכתחילה, עוד בטרם החתימה על הסכם השכירות כדי למנוע או לכל הפחות לצמצם את הנזק שנגרם לבעלי הנכס שם?
כן עמדנו על כך שהמפתח לצמצום נזקי המשכיר טמון לרב בבניה נכונה של הסכם השכירות והבטוחות שנמסרות לבעל הנכס במסגרת חתימתו, וכן בביצוע בדיקות מקדימות מתאימות, אשר פוסט שלישי זה יעסוק בהיבט זה.
מניסיוננו, הבדיקות המקדמיות וגביית הבטוחות הן כשלעצמן פקטור משמעותי בצמצום ההסתברות לכך שהשוכר שישכור את הדירה מאת לקוחותינו יפר את הסכם השכירות.
שלב זה במסגרתו נבצע בדיקות מקדימות הינו מהותי בחשיבותו ובשלב זה אנו עשויים להמליץ ללקוחותינו שלא להשכיר את הדירה לשוכר המיועד בשל נסיבות שונות.
ראשית נבחן את זהות השוכרים והערבים, ואת כושר הפרעון שלהם. נעשה זאת באמצעות דרישה להצגת תעודות זהות, תדפיסי בנק ל-3 חודשים האחרונות ותדפיסי בנק לתקופה זו. נתונים אלה נמסרים לנו, כעורכי דין, באופן בלעדי והם אינם מועברים לעיון בעלי הנכס על מנת שלא לפגוע בפרטיות השוכרים והערבים יתר על הנדרש.
בשלב זה נמליץ לרב שלא להתקשר עם שוכר אשר מסרב למסור מסמכים אלה, או מסרב לספק ערבים.
בעצם דרישה זו נוכל להיווכח מי השוכר שעומד מולנו, כאשר שוכרים פוטנציאליים שהינם אנשים סבירים אשר לא נוטים לצבור חובות ואינם סבורים שהם עשויים להקלע לקושי לעמוד בתשלום השוטף של דמי השכירות בד"כ לא יתנגדו לביצוע בדיקה זו.
שוכר פוטנציאלי המספק ערבים, בד"כ מציע כערבים את בני משפחתו או שותפיו העסקיים, אנשים אלו אשר יערבו לו יתמרצו את השוכר לבצע את התחייבויותיו שעל פי הסכם השכירות באופן מלא. שכן בד"כ, אנשים יעשו ככל שניתן כדי לא לסבך את האנשים הקרובים אליהם.
ביחס לשוכר פוטנציאלי המתקשה לספק ערבים יהווה הדבר בד"כ נורה אדומה. ואולם יש לבחון כל מקרה לגופו.
קיומו של ערב חזק אשר מוכן לערוב להתחייבויות השוכר יגביר בד"כ את מידת הודאות של המשכיר ביחס לכך שהשוכר יעמוד בהתחייבויותיו.
עם קבלת מסמכי השוכר כמפורט לעיל נבצע מספר בדיקות לרבות בדיקה האם מתנהלים נגד השוכר או הערבים הליכי חדלות פרעון, האם יש להם היסטוריה של הליכים משפטיים אחרים שנובעים מאי כיבוד התחייבויות כספיות וכד. כמו כן נעיין בתלושי השכר של השוכר והערבים ובתדפיסי הבנק שלהם על מנת לראות שהתנהלותם הפיננסית מאוזנת וכי יש לשוכר די הכנסות כדי לעמוד בתשלום דמי השכירות השוטפים וכי יש להם ערבים די הכנסה פנויה כדי לעמוד בערבותם.
דרישת מסמכים זו וקיום הבדיקות כמפורט לעיל יהוו הלכה למעשה סינון לשוכרים עם פוטנציאל סיכון גבוה באופן בו הם ימנעו מתשלום דמי השכירות.
ביצוע התהליך כמפורט בסדרת פוסטים זו יאפשר גם במקרה של הפרת הסכם השכירות מצד השוכר (כי גם לאנשים שאין להם כוונה להפר את ההסכם קורים לעיתים דברים בלתי צפויים) לפנות את השוכר באופן מהיר ויעיל יחסית, כמפורט בפוסט הקודם, על מנת להשכיר את המושכר לצד שלישי ולחדש מהר ככל שניתן את תזרים המזומנים הנובע מהשכרתו, וגביית מלוא או חלק ניכר מהחוב שיותיר אחריו השוכר.
ביצוע התהליך כמפורט בסדרת פוסטים זו תאפשר למשכיר להגן על זכויותיו באופן מיטבי, בזמן הקצר ביותר שניתן לעשות כן, ובמינימום עלויות משפטיות.
במשרדנו ניתנים שירותים משפטיים מגוונים בתחום המקרקעין, לרבות שירותים למשכירי נכסים כמפורט בפוסט זה, ניהול הליכים לפינוי מושכר, ייצוג בהסכמי מכר נכסי מקרקעין, מיסוי דירות מגורים, ביצוע עסקאות מורכבות, הליכי ליטיגציה הנובעים מזכויות שבמקרקעין ועוד. פנו אלינו לקבלת ייעוץ.